Een ledikant is een bedconstructie zonder lattenbodem en matras. Door zelf een ledikant te kiezen en apart een matras en lattenbodem te kopen, kunt u geheel uw eigen bed samenstellen. De ledikant is als het ware de buitenkant van het bed, wat alles tot één geheel maakt. Dat betekent echter niet dat u bij het ledikant alleen moet letten op het uiterlijk; ze kunnen wel degelijk bijdragen aan uw slaapcomfort!

Ledikanten: helemaal zelf samen te stellen

Vaak wordt bij ledikanten enkel gedacht aan kinder- en babybedjes, maar ledikanten zijn er in alle soorten en maten! Ook denken mensen vaak dat een boxspring veel lekkerder licht en kwalitatief beter is dan een ledikant; ook dat is niet waar. Bij een ledikant is het daarbij wel van belang dat u de juiste lattenbodem en matras kiest. Bij een boxspring heeft u natuurlijk al alles in één, bij een ledikant moet u zelf nog de matras en lattenbodem uitkiezen. Maar juist hierdoor kunt u de ideale combinatie samenstellen! 

Verschillende soorten ledikanten: deelbaar en gestoffeerd

Ledikanten zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Natuurlijk kunt u kiezen uit de standaard bedmaten en kiezen voor 1 persoons of 2 persoons ledikanten. Daarnaast zijn er ook nog deelbare ledikanten, die u makkelijk uit elkaar kan halen om er bijvoorbeeld tussen te kunnen stofzuigen. Daarnaast kunt u kiezen voor een gestoffeerde ledikant voor een extra luxe uitstraling. De mogelijkheden zijn eindeloos en bij ons vindt u altijd een ledikant die bij uw slaapkamer en wensen past.

De praktische mogelijkheden van een deelbare ledikant

Een deelbare ledikant heeft grote voordelen doordat deze in tweeën te splitsen is. Ten eerste is het veel makkelijker om onder de ledikant te stofzuigen of dweilen. U kunt het tweepersoonsbed namelijk gemakkelijk uit elkaar schuiven dankzij de wieltjes onder het bed. Zo zorgt u ervoor dat er geen stof ophoopt onder het bed. Bovendien wordt er bij een ledikant vaak gebruik gemaakt van staal of hout, waar makkelijk even een doekje overheen kan worden gehaald. Ideaal voor mensen met allergieën! En heeft uw partner andere wensen dan u? Als u kiest voor een deelbare ledikant kunnen beide partners hun eigen keuzes maken omtrent matras en toplaag. Zo slaapt u beide comfortabel! En moet het bed worden verschoond? Ook dat is een veel gemakkelijkere klus, omdat u het bed gemakkelijk in tweeën kunt splitsen. Tot slot tovert u een deelbare ledikant in een handomdraai om tot twee aantrekkelijke eenpersoonsbedden wanneer dat nodig is.

Deelbare ledikanten in verschillende uitvoeringen

Een deelbare ledikant is verkrijgbaar in een aantal verschillende uitvoeringen. Zo kunt u kiezen voor een ledikant met een comfortabele instaphoogte, waardoor u gemakkelijk in en uit bed stapt. Ook kunt u de deelbare ledikant uitbreiden tot een complete slaapkamerset met bijpassende nachtkastjes en een linnenkast. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende trendy kleuren, of gewoon blank eikenhout, waarmee u uw eigen stijl kunt creëren. Tot slot is maatwerk mogelijk bij een deelbaar ledikant.

Een ledikant kopen bij De Been

Wilt u graag een ledikant kopen of bent u benieuwd naar welk bed voor u het beste is? U bent van harte welkom in onze showroom in Etten-Leur, waar u alles zelf kan ervaren. We helpen u ook graag aan een bed dat helemaal bij u past en adviseren u zodat u een weloverwogen keuze kan maken. We zien u graag snel!