Al eens gedacht aan een hoog-laag bed? Of denk je bij een in hoogte verstelbaar bed eerder aan termen als comfortbed of seniorenbed? Welke naam jij er ook voor gebruikt, dit type bed is er voor jong en oud.

Wat is een hoog-laag bed eigenlijk?

De naam hoog-laag bed verklapt de essentie van het bed al. Het is een in hoogte verstelbaar bed, dat een optimaal slaapcomfort biedt.

Natuurlijk is het hoog-laag bed ideaal voor mensen die verzorging nodig hebben. Voor ouderen, mensen met fysieke ongemakken en mensen die ziek zijn. Maar eigenlijk is een hoog-laag bed uitermate geschikt voor iedereen die gezond wil slapen. Hoe zit dat precies?

Waarom zou je een hoog-laag bed kopen?

Heb je bij het hoog-laag bed het idee van een traditioneel zorgbed, dan is het tijd om je mee te nemen in het verhaal van het moderne comfortbed. Wat is een hoog-laag bed precies? Wat maakt het zo interessant voor iedere slaper?

In deze blog noemen we 5 redenen om te kiezen voor een hoog-laag bed.

Reden 1 – Je slaapt op een gezonde manier

Hoewel je vaak misschien helemaal niet weet hoe je ligt, is je slaaphouding de basis voor een goede nachtrust. Wat je slaaphouding ook is, met een hoog-laag bed zorg je in ieder geval goed voor je lichaam. Allereerst lig je zeer comfortabel. Gelijk daarachteraan noemen we de optimale ondersteuning op essentiële punten, zoals je schouders, je rug en je bekken. Je slaapt op een ergonomisch bed. Tijdens je slaap pak je de rust die je lichaam nodig heeft. En hoe ouder je wordt, hoe belangrijk die aandacht voor je nachtrust is. Je laadt je op voor weer een nieuwe dag.

Reden 2 – Een bed voor nu en de toekomst

Met een hoog-laag bed profiteer je direct van veel voordeel. Tegelijkertijd ben je ook klaar voor de toekomst. Ben je nu nog fit en vitaal, naarmate je ouder wordt kun je meer last krijgen van (fysieke) ongemakken. En wat is het dan fijn dat je goed verzorgd kan worden in je eigen bed. Of je partner je nu verzorgt of dat iemand van een professionele zorgverlener dat doet, met het hoog-laag bed kan dat zo lang mogelijk thuis. Ook als je bijvoorbeeld een gebroken been hebt, maakt het bed het je een stuk aangenamer. En denk je aan een thuisbevalling? Met een hoog-laag bed is dat een reële optie.

Reden 3 – Mooi van buiten, praktisch van binnen

Om te genieten van een hoog-laag bed hoef je echt niet te wachten totdat je de functionaliteiten echt nodig hebt. Kies je een modern hoog-laag bed, dan haal je namelijk een functioneel bed met de looks van een gewone boxspring in huis. De tijd dat je met een zorgbed de sfeer van een ziekenhuis creëert in je slaapkamer, ligt achter ons. Ook een hoog-laag bed is tegenwoordig een ware eyecatcher in de slaapkamer. Wat je van buiten weliswaar niet of nauwelijks ziet, zijn de vele functionaliteiten van het bed. Maar daar maak je natuurlijk wel gebruik van. Zo verstel je het bed met de elektrische bediening eenvoudig in hoogte en kun je het bed in de meest comfortabele lig- en zitstanden zetten.

Reden 4 – Voor als je alleen bent of met z’n tweeën

Slaap je alleen of met zijn tweeën? Het hoog-laag bed is er in ieder geval in zowel een 1-persoons als een 2-persoons uitvoering. Er zijn verschillende afmetingen denkbaar voor je hoog-laag bed. Van 90x200 centimeter tot 200x220 centimeter, voor iedere slaapsituatie is er wel een oplossing. Zo kun je met twee losse delen één groot 2-persoonsbed maken. Deze losse delen zijn verrijdbaar, zodat je ze gemakkelijk uit elkaar zet als dat nodig is. Afhankelijk van je wensen kun je ofwel één deel ofwel beide delen uitrusten met functionele techniek. Een groot voordeel van twee aparte bedden is dat je allebei je eigen matras hebt. Een eventueel verschil in matrashoogte compenseer je met de verstelbare hoogte.

Reden 5 – Je kiest het bed dat het beste in je slaapkamer past

Welke woonstijl je ook hebt, je kiest het bed dat het beste in je slaapkamer past. Ook bij hoog-laag bedden is dat geen enkel probleem. De bedden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en afmetingen. Wel of geen hoofdbord? Stof of leer? Aluminium of houten pootjes? Voor welke uitvoering je ook gaat, een modern hoog-laag bed geeft je slaapkamer een stijlvol karakter.