Het is natuurlijk voor iedereen belangrijk om een goed bed te hebben, maar voor ouderen is dit des te belangrijker. Zij hebben vaak moeite met in- en uitstappen en moeten de juiste ondersteuning voor hun lichaam hebben. Waar moet een goed bed voor ouderen aan voldoen? In deze blog leest u er meer over.

 

Een seniorenbed dat verstelbaar is

De basis van een seniorenbed ligt bij het makkelijk in- en uitstappen. Het is voor veel ouderen lastig om vanuit een lage positie op te kunnen staan en een normaal bed is in de meeste gevallen vrij laag. Daarom is het ideale seniorenbed in hoogte te verstellen. Veel ouderen hebben dan ook een hoog laag bed. Zo wordt opstaan een stuk makkelijker en hebben ze hier minder hulp bij nodig. Een ideaal bed voor ouderen is niet alleen verstelbaar in hoogte, maar ook in zit- of lighouding. Wanneer er tv gekeken of een boek gelezen wenst te worden, kan het bed in een goede houding gezet worden zodat men geen last krijgt van rug- of nekklachten.

Comfort en goede ondersteuning essentieel voor ouderen

Natuurlijk is de hoogte en verstelbaarheid belangrijk voor een goed bed voor ouderen, maar comfort en goede ondersteuning is minstens zo belangrijk. Iedereen wil natuurlijk op een lekker, comfortabel bed liggen. Veel ouderen hebben rugklachten en het is dan ook belangrijk dat deze niet verergeren door bijvoorbeeld een gebrek aan ondersteuning of een verkeerde slaaphouding. Het matras is hierbij dus zeker van belang. Steeds meer mensen kiezen voor een boxspring voor ouderen, omdat boxsprings vaak goede ondersteuning bieden en ook verstelbaar zijn. Het is dus belangrijk om goed te letten op de ondersteuning die het matras biedt, de hardheid van het matras en het juiste hoofdkussen.

Waar moet u op letten bij het kopen van een seniorenbed?

Wanneer u dus een seniorenbed gaat kopen, is het belangrijk om allereerst te letten op de klachten die de desbetreffende persoon heeft. Heeft deze persoon veel last van rugklachten, dan moet er goed gelet worden op de ondersteuning van het matras. Wanneer deze persoon moeite heeft met in- en uitstappen of graag tv wil kijken in bed, is het belangrijk dat het bed elektrisch verstelbaar is, met een afstandsbediening, zodat ze dit zelf kunnen doen. Daarnaast moet u op het volgende letten bij het kopen van een seniorenbed:

  • Een hoge instaphoogte voor makkelijk in- en uitstappen
  • Elektrische verstelbaarheid zodat er zelfstandig in- en uitgestapt kan worden en een goede houding wordt aangenomen voor het kijken van tv of het lezen van een boek
  • Handige hulpmiddelen, zoals gripstangen, die helpen om zelfstandig in en uit bed te kunnen komen
  • Een mooie uitstraling. Daarom wordt vaak gekozen voor een boxspring voor ouderen, omdat dit er vaak strak en netjes uitziet.
  • Betaalbaarheid.

Bent u op zoek naar een goede boxspring voor ouderen of een ander seniorenbed? Bekijk dan hier onze collectie of kom langs in onze winkel in Etten-Leur! Wij helpen u graag bij het kiezen van het juiste seniorenbed.