fbpx

Ben je op zoek naar een nieuwe matras? Wellicht behoort een pocketveringmatras tot een van je opties. Grote kans dat er tijdens je zoektocht een aantal vragen bij je opkomen. Wat is pocketvering nou eigenlijk? Hoeveel veren moet ik kiezen en wat kost een pocketveringmatras? Hier vind je alles wat je moet weten over pocketveringmatrassen!

 

Wat is pocketvering?

Een pocketvering matras wordt vaak ervaren als een heel comfortabel matras. Een pocketvering matras bestaat namelijk uit een heleboel metalen veren die per stuk in een soort zakjes zijn verpakt. Deze zakjes kunnen afzonderlijk van elkaar functioneren, doordat de veren apart verpakt zijn. Zo geniet je van een hoog aanpassingsvermogen aan de contouren van je lichaam. Allebei de zijden van de veren zijn afgedekt met schuim. Deze matras is verdeeld in comfortzones die verschillen in hardheid. Bovendien ventileert een pocketvering matras goed en biedt deze matras optimale ondersteuning.

Uit hoeveel veren bestaat pocketvering?

Er bestaan pocketvering matrassen met verschillende aantallen veren. Zo kun je tijdens je zoektocht naar een pocketvering matras bijvoorbeeld aantallen van 300, 350 of 500 tegenkomen. Deze getallen betekenen het aantal veren per vierkante meter. Een matras met het getal 300 heeft dus 300 veren per vierkante meter. Hoeveel veren je nodig hebt hangt af van je gewicht. De pocketvering matras met 300 veren per vierkante meter is een standaard medium pocketveer. Deze matras wordt aangeraden voor mensen met een gewicht tot 80/85 kg. Boven dit gewicht kun je het beste kiezen voor een stevige pocketvering matras met 500 veren met vierkante meter. Over het algemeen geldt dat hoe meer veren per vierkante meter in de matras zitten, hoe beter je lichaamsgewicht wordt verdeeld. Ook zul je 5-slags en 7-slags pocketvering matrassen tegenkomen. Dit wil zeggen dat de matras in 5 ofwel 7 comfortzones is ingedeeld.

Wat is geneste pocketvering?

Wellicht kom je in je zoektocht naar een pocketvering matras de term geneste pocketvering tegen. Maar wat is geneste pocketvering nou eigenlijk? De uitleg hiervoor is eigenlijk heel simpel. Bij een geneste pocketvering zijn de veren namelijk gerangschikt volgens een honingraat principe. Hierdoor staan de veren nog dichter bij elkaar en wordt je lichaam nog beter ondersteund!

Waarom een pocketvering matras?

Pocketvering matrassen hebben een aantal voordelen. Het grootste voordeel van een pocketvering matras is dat je lichaam perfect wordt ondersteund doordat de matras zich aanpast aan je lichaam. Hierdoor lig je comfortabel en word je lekker uitgerust wakker in de ochtend!

Hoe lang gaat een pocketvering matras mee?

Als je kiest voor een goede kwaliteit pocketvering matras, kan de levensduur flink oplopen. Kies dus voor een pocketvering matras met geharde stalen veren en een duurzame afdeklaag. Zo kun je tot wel 15 jaar plezier hebben van je matras!

Wat kost een pocketvering matras?

De prijs van een pocketvering matras kan sterk verschillen. Dit ligt bijvoorbeeld aan het aantal veren wat is gebruikt per vierkante meter. Zo kun je al een pocketvering matras aanschaffen voor minder dan €300, maar de prijs kan ook oplopen tot meer dan €1000.