Een goed bed is de basis voor een goede nachtrust. Als je goed ligt, slaap je automatisch ook beter. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een boxspring, maar als je liever een bed hebt, is je lattenbodem de basis. Je kunt namelijk nog zo’n goed matras hebben, maar als de lattenbodem niet de juiste ondersteuning biedt, zal je dat snel merken. Daarom vertellen wij je graag alles over lattenbodems zodat je weet waar je op moet letten als je een nieuw bed gaat kopen!

 

Waar is een lattenbodem voor?

Er zijn veel verschillende soorten bedbodems, en de lattenbodem is er daar één van. De latten van een lattenbodem zijn individueel verend waardoor ze per zone individuele ondersteuning kunnen bieden. Het aantal latten per bodem kan erg verschillen, maar een kwalitatief goede lattenbodem heeft zeker minstens 24 latten. De latten moeten twee aan twee geplaatst zijn in afzonderlijke, beweegbare houders zodat de latten onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen. Er zijn lattenbodems van verschillende materialen; van hout tot plastic en aluminium. Daarnaast zijn er natuurlijk ook elektrisch verstelbare lattenbodems zodat je je bed op verschillende standen kan zetten.

Wat voor matras kan op een lattenbodem?

Lattenbodems zijn geschikt voor koudschuim, traagschuim, latex en polyether matrassen. Een lattenbodem kan ook gebruikt worden voor een pocketvering matras, maar dan moet de lattenbodem minimaal 24 latten hebben, omdat de pocketveren individueel ondersteund moeten worden. Laat je goed adviseren over de juiste lattenbodem voor jouw matras, zodat je altijd met de juiste keuze naar huis gaat en slaapt met voldoende ondersteuning.

Wanneer is een lattenbodem versleten?

Het is natuurlijk prettig als je weet hoe lang je lattenbodem ongeveer meegaat. Dat is natuurlijk per lattenbodem verschillend en heeft ook te maken met hoe je ermee omgaat. In principe gaat een lattenbodem ongeveer 10 jaar mee en is het dan tijd om deze te vervangen. Als de lattenbodem kraakt, is dat geen reden tot paniek. Dat betekent namelijk niet dat de lattenbodem versleten is. Het betekent dat hout tegen hout aanschuurt en dit kun je makkelijk oplossen door bijvoorbeeld dun rubber, vilt of karton tussen de twee delen te doen waar de twee houten delen tegen elkaar aankomen.

Een lattenbodem kopen bij De Been Slaapadviseurs

Is uw bed toe aan een nieuwe lattenbodem, maar weet u niet precies welke lattenbodem voor uw matras het beste is? Dan kunt u natuurlijk voor advies terecht bij De Been Slaapadviseurs. Wij vertellen u graag meer over lattenbodems en de juiste keuze voor u, zodat u weer lekker kunt slapen. Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op!