Al eens gedacht aan een hoog-laag bed? Of denk je bij een in hoogte verstelbaar bed eerder aan termen als comfortbed of seniorenbed? Welke naam jij er ook voor gebruikt, dit type bed is er voor jong en oud.

Wat is een hoog-laag bed eigenlijk?

De naam hoog-laag bed verklapt de essentie van het bed al. Het is een in hoogte verstelbaar bed, dat een optimaal slaapcomfort biedt.

Natuurlijk is het hoog-laag bed ideaal voor mensen die verzorging nodig hebben. Voor ouderen, mensen met fysieke ongemakken en mensen die ziek zijn. Maar eigenlijk is een hoog-laag bed uitermate geschikt voor iedereen die gezond wil slapen. Hoe zit dat precies?

Het lijkt wel of iedereen tegenwoordig een boxspring heeft en niemand meer in een regulier bed slaapt. Dat begint te kloppen, want steeds meer mensen kiezen voor een boxspring. Wilt u ook graag een boxspring in huis, dan kunt u daarvoor natuurlijk terecht bij De Been Slaapadviseurs. In dit artikel vertellen we u alles wat u moet weten over boxsprings.   

Veel mensen kampen met rugproblemen. Ze denken vaak dat dit door het bed komt. Dit is echter vrijwel nooit het geval. Bij de meeste mensen ligt de oorzaak van hun rugproblemen ergens anders. Ze hebben bijvoorbeeld last van hun rug door een zittend beroep of juist door een beroep waarbij ze te veel of verkeerd tillen. Een slecht ondersteunend bed is vrijwel nooit de oorzaak van rugklachten, maar kan de rugklachten wel verergeren. Een goed ondersteunend bed kan rugklachten dus verlichten. Is slapen op een boxspring ook goed voor je rug? In deze blog vertellen we er meer over.

Het is natuurlijk voor iedereen belangrijk om een goed bed te hebben, maar voor ouderen is dit des te belangrijker. Zij hebben vaak moeite met in- en uitstappen en moeten de juiste ondersteuning voor hun lichaam hebben. Waar moet een goed bed voor ouderen aan voldoen? In deze blog leest u er meer over.

Veel mensen hebben tegenwoordig een boxspring. Logisch, want het slaapt heerlijk en het biedt je lichaam optimale ondersteuning. Toch kan het lastig zijn om je boxspring te reinigen. Want hoe moet dat eigenlijk? Kunt je de boel gewoon wassen en mag er water of zeep aan te pas komen? Wij helpen je graag verder, zodat je niet alleen comfortabel maar ook hygiënisch kunt blijven slapen.